Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elsőként nálunk!

 

Magyarországon elsőként mi forgalmazhatjuk a DHARMABUMS Yoga & Activewear etikusan és újrahasznosított anyagokból készült termékeit! Nagy megtiszteltetés ez számunkra, valamint közel is áll a szívünkhöz. Megalakulásunk óta mindig is szerettünk volna és törekedtünk arra, hogy a nálunk kapható termékek és azoknak a hozzátok való eljutása a lehetőségeink szerint minél környezetkímélőbb módon történjen, és most úgy érezzük még egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez az álmunkhoz.

 

Ismerjük meg a DHARMABUMS-t közelebbről!

A DHARMABUMS Yoga & Activewear női edzőruhákat készít etikus módon, újrahasznosított műanyagból. Céljuk, hogy mind a ruhák készítője, mind pedig a viselőjük jól érezzék magukat. A DHARMABUMS egyaránt figyel a ruhadarabokra és azok minőségére, valamint a vásárlók és alkalmazottai elégedettségére.

Büszkén állnak az úgynevezett lassú divat mozgalom mellett, mottójuk, hogy „A ruhák nem fogják megváltoztatni a világot, a nők, akik viselik őket viszont igen!”

A kezdetek óta olyan partnerekkel és gyárakkal dolgoznak, melyek hasonló nézeteket vallanak és amelyek eltökéltek a minőség iránt, valamint BSCI tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Mi a BSCI tanúsítvány?

A BSCI rendszer (Business Social Compliance Initiative) a Külkereskedelmi Szövetség által tervezett speciális rendszer. Ezt a rendszert a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által kidolgozott munkaügyi és munkaügyi biztonsági előírások alapján tervezték.
Célja az ellátási láncban lévő vállalkozások társadalmi teljesítményének folyamatos javítása. Ez a fenntartható munkakörülmények támogatását szolgálja világszerte.

 

 

A BSCI rendszer alapelvei:

 1.  A törvényeknek való megfelelés - a hatályos munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági törvények alkalmazása, egészséges és biztonságos munkahelyi körülmények megteremtése
 2.  Tisztességes munkaidő - a munkaidőnek meg kell felelnie a hatályos munkaügyi törvényben meghatározott kritériumoknak
 3.  A kompenzáció méltányossága - munkavállaló törvényes felvétele, valamint az elbocsátott munkavállaló szabályos kártérítése
 4.  A gyermekmunka kizárása – tilos a gyermekmunka, nem regisztrált gyermekmunka kizárása.
 5.  A kényszermunka megakadályozása - a törvény által előírt büntetőjogi szankciók betartása, a munkavállalót semmilyen formában nem lehet kényszeríteni munkára, és nem kívánt munkahelyen szándéka ellenére tartani.
 6.  Egyesülési szabadság és a kollektív tárgyalásokhoz való jog - a munkavállalóknak joguk van részt venni a szakszervezeti tevékenységekben, és semmilyen módon nem akadályozhatók.
 7.  A megkülönböztetés, azaz diszkrimináció minden formájának megakadályozása - a különböző vallásokból vagy kultúrákból származó munkavállalóknak egyenlő esélyek biztosítása.
 8.  A természet védelme – a környezet károsodásának elkerülésére szükséges intézkedések megtétele.
 9.  Erkölcsös és professzionális magatartás – korrupció, sikkasztás, zsarolás vagy megvesztegetés kizárása.
 10.  Tisztességes fizetés / Méltányos javadalmazás – a munkavállaló méltányos fizetéshez való jogának a tiszteletben tartása.
 11.  Speciális védelem a fiatal munkavállalók számára – különleges védelem minden olyan munkavállalónk számára, aki még nem felnőtt.

Ez az Ausztrál cég igazán próbál egy pozitív hatással lenni a világra és imádják, amit csinálnak. Számos újrahasznosított anyagok előállításával foglalkozó cég az olcsóbb utat választva, vadonatúj műanyag palackokat használ az anyagok elkészítéséhez, nem pedig már használt, eldobott palackokat. Viszont a DHARMABUMS szeretett volna egy olyan gyárral partneri kapcsolatot teremteni, mellyel egyetértésben készíthetnek ruhákat a bolygó elpusztítása nélkül, ezért újrahasznosított anyagait Tajvanból származó használt vizes palackokból állítja elő. Miért Tajvan? Mert ők az újrahasznosítás világvezetői!

 

„Olyan felelőségteljes és hiteles partnert szerettünk volna, aki ugyan olyan magas színvonallal dolgozik, mint mi.”

 

 

 

 

Hogyan is történik az újrahasznosítás folyamata?

 1.  A használt palackok különböző tisztítási folyamaton esnek át, majd szín szerint szétválogatásra kerülnek.
 2.  Ezután a palackokat apró pelyhekre darabolják és újra megtisztítják, szárítják, majd felmelegítik a szennyező anyagok eltávolítása érdekében.
 3.  Ezt követően a pelyheket a fonóüzemben apró szemcsékre finomra őrlik és még egyszer felmelegítik, majd hosszú fonal szerű szálakká alakítják, rendes fonallal együtt összesodorják és az egész megy a kötő üzembe.

Az előállított újrahasznosított szövet nagyszerű minőségű, testbarát és nem tartalmaz káros vegyszereket. A ruhadarabok elkészítése során az energiatakarékosságra és az alacsony CO2 kibocsátásra is nagy figyelmet fordítanak. Mindemellett a ruhadarabokon látható minták is környezetbarát színezékből és környezetbarát módon kerülnek nyomtatásra az anyagokra.

 

„Csupán 16-18 db PET-palackból legyártunk egy leggingset. Igyunk erre!”

 

 

 

 

 

Fenntarthatóság

A DHARMABUMS folyamatosan keresi az új megoldásokat és lehetőségeket az etikus és egyben fenntartható anyagok terén. Eddig újrahasznosított nylonnal és organikus pamuttal dolgoztak, de a terveik közt szerepel a biotextil-modál (műselyemből és viszkózból készül), valamint a biológiailag lebomló anyagok használata is.

 

    

 

Csökkentsd az ökológiai lábnyomod az újrahasznosítás csodáival és haladj a fenntarthatóság felé! Válaszd az igazságosságot és vásárolj becsületesen, hogy megmutasd téged igenis érdekel az emberek élete. Együtt az emberekért és a bolygónkért.

Reméljük ti is örömeteket lelitek majd a nálunk is elérhető termékeikben.

Használjátok egészséggel!

Instagramhttps://www.instagram.com/dharmabumsactive/?hl=hu 
Facebookhttps://www.facebook.com/DharmaBumsActivewear/