Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2020. 07. 21. 13:06:49
Interjú Medgyasszay Dórival

Egy újabb interjúval készültünk nektek, ezennel Medgyasszay Dórit szeretnénk bemutatni. Dórival 2019-ben ismerkedtünk meg és 2020 év eleje óta dolgozunk együtt. Egy rendkívül kitartó, energetikus és kedves személyiség, aki az élet megannyi területén megpróbáltatta magát a programozástól kezdve a modellkedésen át, hogy megtalálja mi is az, amiben igazán jól érzi magát, és az út a pilateshez vezetett.

Akkor kezdjünk is neki és ismerjük meg Dórit!

 

2020. 07. 16. 12:36:33
A pilates és az egyensúly

Míg gyermekkorban az egyensúlyunknak szinte semmi sem szab határt, addig ez felnőttként már nem teljesen igaz. Viszont a pilates ebben is segíthet, már néhány hetes rendszeres pilates után észrevehető a javulás más sportágakban vagy edzés fajtákban történő gyakorlás során, valamint olyan gyakorlatok végzésekor, melyekben korábban meginogtál, semmiségnek fog tűnni.

2020. 06. 29. 20:58:11
Interjú Hidvégi Andreával

Úgy gondoltuk, hogy kicsit megfűszerezzük a hangulatot és elszakadunk az oktató jellegű blog bejegyzésektől, és egy ember közelibb blog bejegyzéssel készülünk nektek, így virtuálisan elhoztuk nektek Hidvégi Andreát.
Andreával 2019 szeptemberében ismerkedtünk meg. Egy rendkívül aktív személyiség és nem csak fizikailag, de a közösségi oldalakon is. Nem rég kezdte el saját YouTube csatornáját, melyet az otthoni edzéseknek dedikál, így mindenkinek elérhetőbbé téve a pilatest.
Feltettünk pár kérdést Andreának és íme a válaszok!

 

2020. 06. 11. 14:12:44
Gyakori kérdések a pilatesről megválaszolva

Hiába létezik a pilates már kb. 100 éve, csak 20 évvel ezelőtt kezdett el ismertebb lenni. Ez ne tévesszen meg senkit, a pilates nem csak egy mai trend! A klasszikus pilates egy jól bevált módszer a test és az életmód megváltoztatására, és hihetetlenül hatásos. Ez az edzés forma sokak számára kevésbé ismert, így arra gondoltunk, hogy megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket, amik a pilatesszel kapcsolatosan keringenek az interneten.

2020. 05. 28. 11:01:48
Pilates vagy jóga? Melyik a jobb?

Miben hasonlít és különbözik a pilates a jógától?

A pilatest és a jógát gyakran egy kategóriába sorolják, de valójában ez két teljesen különböző edzés forma. Úgy gondoltuk, hogy ebben a blog bejegyzésben tisztázzuk a felmerülő kérdéseket.

A pilates és a jóga sokban hasonlít, de egyben különbözik is. A legalapvetőbb hasonlóságok például, hogy mindkettőt lehet egyedül is de csoportosan is végezni, mindkettőt lehet matracon végezni, viszont a pilates gyakorlatokhoz használható eszközök és speciális gépek skálája jóval szélesebb, mint a jógáé.

Mind a pilates és a jóga is egy erős elme-test kapcsolat kiépítésére koncentrál, azonban a pilates gyakorlatok az optimális egészség eléréséhez inkább az erő és a rugalmasság kiegyensúlyozására, a mozdulatok finomítására és a testtartás javítására törekszik ellentétben a jógával, ami a légzés technikájára, a test erősítésére és rugalmasságára fókuszál. A pilatest rehabilitációs eszközként is gyakran használják, míg a jógát nem.

2020. 04. 27. 21:57:04
Miért jó a pilates?

Joseph Pilates azt mondta “10 alkalom után jobban érzed magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után mintha új testet kaptál volna”.

A pilates mind az elmét és testet egyaránt megmozgató torna, amelynek nagyon sok jótékony hatása van, ebből mi összegyűjtöttünk egy párat.

2020. 04. 20. 23:32:17
Mi is a Pilates?

A Pilates eredete

A pilatest Joseph Pilates fejlesztette ki sérült sportolók és táncosok részére, hogy segítse biztonságos visszatérésüket a testmozgás és fitness felé. Azóta a pilates nagy átalakításon esett át, hogy megfeleljen az általános közösségnek. Joseph Pilates meggyőződése volt, hogy a szellemi és fizikai egészség szoros kapcsolatban van egymással és az ezek harmóniájához vezető út a testmozgás.

2020. 04. 02. 12:55:21
Online Pilates és Jóga Partnereinknél!

Ezekben a nehéz időkben se maradhatunk a Pilates és a Jóga varázsa nélkül. Ezért összegyűjöttük Nektek, hogy partnereink óráit hol és hogyan tudjátok követni online!

2020. 02. 17. 13:01:12
A Reformerek új generációja!

2020-ban jelentős változások várhatóak az Align Pilates kereskedelmi Reformer sorozatában, amelyek célja a márka új szintre emelése.

Keresés