Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Interjú Pilates oktatónkkal, Knul Zsofiával
2021. 05. 03. 00:00:00
Interjú Pilates oktatónkkal, Knul Zsofiával

Bemutatjuk nektek egy másik Pilates oktatónkat is, Knul Zsófiát! Zsófi nem csak Pilates oktató, de gyógytornász is. Zsófit a profizmus és az elhivatottság jellemezi, már régóta a Pilates világában tevékenykedik, ebből adódóan minden vendégének biztosítani tudja a jól megtervezett, biztonságos edzések kivitelezését.

Pilates terhesség alatt
2021. 04. 24. 20:53:38
Pilates terhesség alatt

A terhesség időszaka alatt testünk folyamatos változáson megy keresztül, ezért fontos, hogy a testmozgást is ehhez igazítsuk. Az edzések közül a Pilates módszer az egyetlen, mely megadja testünknek a kellő izomerősítést és nyújtást, legyünk életünk bármely szakaszában, mivel a Pilates gyakorlatok teljesen személyre szabhatóak és kedvünkre módosíthatóak

Home office Pilates módra
2021. 04. 13. 21:04:02
Home office Pilates módra

Tavaly március óta nagyot fordult velünk a világ, és rengeteg olyan változáshoz kellett alkalmazkodnunk, melyeket előtte még csak elképzelni sem tudtunk. Gondoltad volna, hogy ilyen hosszú ideig nem fogsz tudni beülni egy munka utáni kávéra a barátaiddal? Vagy hogy a péntek esti koktélpartik is teljesen felejtősek lesznek hosszú, nagyon hosszú ideig? Nem hiszem. Ezeket már így vagy úgy, de bizonyára elfogadtad, sőt azóta már talán fel is hörpintetted azt a jól eső kávét az egyik napsütéses délután kedvenc kávézód teraszán.

Mentális egészség és a Pilates II. rész
2021. 04. 12. 09:51:12
Mentális egészség és a Pilates II. rész

Stressz, álmatlanság, levertség, fáradtság, vagy akár depresszió. Nos, a Pilates egy megoldás lehet a problémáinkra. A tudatos mozgás, mint a Pilates és jóga segít ráébreszteni minket problémáink megoldásának kulcsára és rávezetni minket a gyógyulás útjára.

A Pilates Cadillac és a Fél Cadillac
2021. 03. 28. 14:59:50
A Pilates Cadillac és a Fél Cadillac

Bemutatjuk a Pilates Cadillacet és a Fél Cadillacet, avagy a trapéz asztalt (trapeze table) és a tornyot (tower).

Az amerikai gépjárműről elnevezett Pilates Cadillac a Pilates készülékek legelső egyben legnagyobb és legimpozánsabb darabja. Ezt a leginkább baldachinos ágyra hasonlító szerkezetet Joseph Pilates eredetileg a második világháborúban megsérültek rehabilitációjára alkotta meg.

Interjú pilates oktatónkkal, Szabó Eszterrel
2021. 03. 18. 12:03:00
Interjú pilates oktatónkkal, Szabó Eszterrel

Ezennel Szabó Eszter, gyógytornász és Pilates oktatónkat hoztuk el virtuálisan, akit 2017-ben ismertünk meg. Eszter egy hivatása iránt teljesen elkötelezett, határozott személy, aki mindenkin segíteni szeretne, hiszen kisebb-nagyobb mozgásszervi panasza szinte mindenkinek van. Eszter a Pilates mellett gyógytornát is oktat ezzel biztosítva az órák magas fokú biztonságát és az esetleges sérülések elkerülését. 

 

 

Pilatesben használatos kifejezések
2021. 03. 11. 10:07:55
Pilatesben használatos kifejezések

Nem igazán vagy ismert a Pilates terén és kicsit elveszettnek érzed magad ebben a témakörben? Még nem voltál Pilates órán és szeretnél tisztába lenni kifejezésekkel, melyeket egy edzés során használunk? Vagy csak szimplán kíváncsi vagy mely szavakat ismered és melyikeket nem?

A Reformer
2021. 02. 16. 21:30:32
A Reformer
Még a legelső blog bejegyzésünkben beszéltünk a különböző Reformerekről, de inkább a technikai dolgokba merültünk el mintsem a mindennapi használatukról, ezért elmeséljük nektek általánosságban mit lehet a Reformerről tudni.
Mire számíts az első pilates órán és hogyan készülj fel rá
2021. 01. 14. 14:52:30
Mire számíts az első pilates órán és hogyan készülj fel rá

Már sokszor hallottál a pilatesről, de még nem határoztad el, hogy elmenj egy órára és próbára tedd magad? Nem vagy biztos benne, hogy megérné-e, vagy csak nem tudod mire számíts? Bízd ide! Mi elmeséljük miként is zajlanak a dolgok a stúdióban.

Fuse Ladder bemutatkozó
2020. 12. 26. 20:52:51
Fuse Ladder bemutatkozó

Ismerd meg a Fuse Ladder-t, a Fuse Pilates, gyorsan állítható rugókkal, egy párnázott háttámlával, mozgatható fűzőlyukakkal és a gyakorlatok végtelen lehetőségével!