Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

A csoportos Pilates órák szépségei
2021. 08. 04. 20:00:00
A csoportos Pilates órák szépségei

Emlékszel még azokra az időkre, mikor munka után időpontra igyekeztél, hogy ne maradj ki a heti "kötelező" csoportos óráidról? Aztán jött a Covid, bezártak a termek és nagyon hosszú ideig kimaradt az egész. A visszaállás így nagyon nem egyszerű, hiszen akarva-akaratlanul is belekényelmesedünk az otthoni létbe, és bizony komoly lelki erőfeszítések árán tudja az ember rávenni magát arra, hogy újra rendszerűen beépítse az életébe ezt a fajta rutint. Persze itt vagyunk mi, akik szeretnének meggyőzni az ellenkezőjéről és rá akarunk világítani arra, miért is olyan kihagyhatatlanok ezek az órák.

Home office Pilates módra
2021. 07. 25. 00:00:00
Home office Pilates módra

Tavaly március óta nagyot fordult velünk a világ, és rengeteg olyan változáshoz kellett alkalmazkodnunk, melyeket előtte még csak elképzelni sem tudtunk. Gondoltad volna, hogy ilyen hosszú ideig nem fogsz tudni beülni egy munka utáni kávéra a barátaiddal? Vagy hogy a péntek esti koktélpartik is teljesen felejtősek lesznek hosszú, nagyon hosszú ideig? Nem hiszem. Ezeket már így vagy úgy, de bizonyára elfogadtad, sőt azóta már talán fel is hörpintetted azt a jól eső kávét az egyik napsütéses délután kedvenc kávézód teraszán.

Interjú Pilates oktatónkkal, Knul Zsofiával
2021. 05. 03. 00:00:00
Interjú Pilates oktatónkkal, Knul Zsofiával

Bemutatjuk nektek egy másik Pilates oktatónkat is, Knul Zsófiát! Zsófi nem csak Pilates oktató, de gyógytornász is. Zsófit a profizmus és az elhivatottság jellemezi, már régóta a Pilates világában tevékenykedik, ebből adódóan minden vendégének biztosítani tudja a jól megtervezett, biztonságos edzések kivitelezését.

Pilates terhesség alatt
2021. 04. 24. 20:53:38
Pilates terhesség alatt

A terhesség időszaka alatt testünk folyamatos változáson megy keresztül, ezért fontos, hogy a testmozgást is ehhez igazítsuk. Az edzések közül a Pilates módszer az egyetlen, mely megadja testünknek a kellő izomerősítést és nyújtást, legyünk életünk bármely szakaszában, mivel a Pilates gyakorlatok teljesen személyre szabhatóak és kedvünkre módosíthatóak

Mentális egészség és a Pilates II. rész
2021. 04. 12. 09:51:12
Mentális egészség és a Pilates II. rész

Stressz, álmatlanság, levertség, fáradtság, vagy akár depresszió. Nos, a Pilates egy megoldás lehet a problémáinkra. A tudatos mozgás, mint a Pilates és jóga segít ráébreszteni minket problémáink megoldásának kulcsára és rávezetni minket a gyógyulás útjára.

A Pilates Cadillac és a Fél Cadillac
2021. 03. 28. 14:59:50
A Pilates Cadillac és a Fél Cadillac

Bemutatjuk a Pilates Cadillacet és a Fél Cadillacet, avagy a trapéz asztalt (trapeze table) és a tornyot (tower).

Az amerikai gépjárműről elnevezett Pilates Cadillac a Pilates készülékek legelső egyben legnagyobb és legimpozánsabb darabja. Ezt a leginkább baldachinos ágyra hasonlító szerkezetet Joseph Pilates eredetileg a második világháborúban megsérültek rehabilitációjára alkotta meg.

Interjú pilates oktatónkkal, Szabó Eszterrel
2021. 03. 18. 12:03:00
Interjú pilates oktatónkkal, Szabó Eszterrel

Ezennel Szabó Eszter, gyógytornász és Pilates oktatónkat hoztuk el virtuálisan, akit 2017-ben ismertünk meg. Eszter egy hivatása iránt teljesen elkötelezett, határozott személy, aki mindenkin segíteni szeretne, hiszen kisebb-nagyobb mozgásszervi panasza szinte mindenkinek van. Eszter a Pilates mellett gyógytornát is oktat ezzel biztosítva az órák magas fokú biztonságát és az esetleges sérülések elkerülését. 

 

 

Pilatesben használatos kifejezések
2021. 03. 11. 10:07:55
Pilatesben használatos kifejezések

Nem igazán vagy ismert a Pilates terén és kicsit elveszettnek érzed magad ebben a témakörben? Még nem voltál Pilates órán és szeretnél tisztába lenni kifejezésekkel, melyeket egy edzés során használunk? Vagy csak szimplán kíváncsi vagy mely szavakat ismered és melyikeket nem?

A Reformer
2021. 02. 16. 21:30:32
A Reformer
Még a legelső blog bejegyzésünkben beszéltünk a különböző Reformerekről, de inkább a technikai dolgokba merültünk el mintsem a mindennapi használatukról, ezért elmeséljük nektek általánosságban mit lehet a Reformerről tudni.
Mire számíts az első pilates órán és hogyan készülj fel rá
2021. 01. 14. 14:52:30
Mire számíts az első pilates órán és hogyan készülj fel rá

Már sokszor hallottál a pilatesről, de még nem határoztad el, hogy elmenj egy órára és próbára tedd magad? Nem vagy biztos benne, hogy megérné-e, vagy csak nem tudod mire számíts? Bízd ide! Mi elmeséljük miként is zajlanak a dolgok a stúdióban.