Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

8 ok, miért hordj lábujjas zoknit

 

A szeptemberrel együtt beköszöntött az ősz és ezzel együtt a fázós lábak is, ezért úgy gondoltuk, hogy mesélünk kicsit a nálunk is kapható Toesox lábujjas zoknikról, azok hasznosságáról, valamint a lábfejünk és lábujjaink egészségének fontosságáról.

 

 

Sokszor nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a lábfejünk egészségének fontosságára és nem gondolunk bele, hogy a lábfejünk mennyi mindent elmond az egészségünkről. Viszont, ha jobban átgondoljuk, a lábfejünk a lábujjainkkal együtt az egyik lefontosabb testrészeink, hiszen ezek a testünk alapjai, ami azt jelenti, hogy a lábfejünk egészségének megőrzése hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez. Természetes lengéscsillapítóként működve lehetővé teszik, hogy járni, futni és egyálltalán állni tudjunk. A gravitáció által összeköt minket a földdel, így segít mély kapcsolatot teremteni a föld és a mi energiáink között.
A lábujjak sem kevésbé fontosak, hiszen a lábujjaink segítenek az egyensúlyunk megtartásában, az állásban, valamint főleg járás és futás közben segítik a lábfejet az arra nehezedő testsúlyunk megtartásában.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan is kapcsolódik ez a lábujjas zoknikhoz. Térjünk a lényegre, hogy miért is jó a Toesox lábujjas zokni!

Mindennapi tevékenységeink alatt a lábujjas zokni csökkenti a lábujjak és a cipő közötti súrlódást, mivel a lábujjas zokni szövetréteget biztosít a lábujjak között, amely csökkenti a hólyagok, valamint a körmök felakadásának és más lábsérüléseknek a valószínűségét, amelyet a lábujjak dörzsölése okozhat a cipőn vagy más lábujjakon, ezért különböző sportágat űzők is, mint például a távfutók is szívesen hordják. Az állandó cipő, de még csak a hagyományos zokni hordása is limitálja a lábujjak mozgástartományát, míg lábujjas zokni viselésekor akár cipőben is a lábujjak szabadabban tudnak mozogni.

A lábujjas zokni azért is remek, mert rendkívül kényelmesek, és bármilyen típusú cipővel viselhetőek. A vásárlók 95% -a imádja a lábujjzoknit, mivel jobban tudatában vannak a lábuknak.

A lábujjas és a hagyományos zoknik közötti különbségek összehasonlításakor a lábujjas kétségkívül sokkal jobb, mint a normál zokni. Egészségügyi előnyöket kínál, valamint javítja a teljesítményünket és az állóképességünket. Ezenkívül minden alkalomra viselhető, miközben fenntartják a kényelmet és megakadályozzák a láb izzadását.

 

 

Összeszedtük a lábujjas zokni előnyeit:

 

1. Természet közelibb

Egyáltalán nem természetes, hogy a lábunkat szoros cipőbe és zokniba tuszkoljuk ezzel korlátozva lábfejünk és lábujjaink mozgástartományát.  Az ötujjas kialakításnak köszönhetően a lábujjak szabadon tudnak mozogni és természetes módon szétterülni, valamint illeszkedni a talaj felületének adottságaihoz, ami nagyban növeli a stabilitást és mind emellett szárazon tartja a lábujjakat, ezzel is kényelmet biztosítva.

 

2. Megfelelő egyensúlyt biztosít

Ahogyan azt már említettük, a lábujjak biztosítják a megfelelő testegyensúlyt, és a lábujjas zoknit viselve is ugyanúgy lehetőségünk nyílik a lábfejek megfelelő talajra helyezkedésére és a lábujjak természetes korlátozások nélküli szétterülésére csak úgy, mint mezítláb. Továbbá ezen zoknik hordásával a mozgásunk is nagymértékben javulhat, mivel hatékonyabban tudjuk használni a lábfejünket, függetlenül attól, hogy futunk vagy sétálunk.

 

 

3. Teljesítmény növelése

A sportolók számára a lábujj zokni viselése nagy előnyt jelenthet, ha figyelembe vesszük, hogy ezek a zoknik egyedi kialakításúak, és lehetővé teszik a lábujjak külön-külön működését, ezáltal maximalizálva az állóképességet és a teljesítményt. Ezenkívül ezek a zoknik a fokozott lábujjszabadság miatt a fokozott aktivitást is támogatják. A Toesox különböző kialakításának köszönhetően ezek a zoknik több sportágban is megállják a helyüket, legyen az akár futás, tánc, pilates vagy jóga.

 

4. Rugalmasság növelése

A sportteljesítmény és az állóképesség javítása és számos más kedvező hatása és előnye mellett a lábujjas zokni a testtartásunkra is kedvező hatással van. Lényegében ezeket a zoknikat viselve képesek vagyunk mozgatni a lábfejünk minden részét, beleértve a lábujjakat is, lehetővé téve, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt a helyes testtartás végett. Emellett a Toesox zoknik talp részének egyedi tapadókorongos borítása biztosítja, hogy ne csússzunk el edzés közben így lehetővé téve, hogy az izmaink határait feszegethessük.

 

 

5. Hólyagok kialakulásának megelőzése

Mint ahogy már említettük, a lábujjas zokni drasztikusan csökkenti a súrlódást és megakadályozza a hólyagok kialakulását a lábujjai között. Minden lábujjnak megvan a saját tere a zokniban, így szabadon tudnak mozogni. Továbbá gyorsan és egyenletesen szétoszlatja a hőt és szívja fel a nedvességet, ezáltal is csökkentve a hólyagok kialakulásának lehetőségét.

 

6. Vérkeringés javítása

A lábujj zokni viselése serkenti a vér megfelelő keringését nem csak a lábfejben, de a lábunk többi részén is. Ezenkívül ezeknek a zokniknak nincsenek varrásaik, ami azt jelenti, hogy a vér optimálisan kering korlátozások nélkül, ezzel garantálva a kényelmet, valamint megakadályozva a láb zsibbadását.

 

 

7. Lábgomba megelőzése

Az izzadásra hajlamosabb lábfejek tekintetében a lábujjas zokni kifejezetten jó megelőzés olyan gombás fertőzések esetén, amelyek a lábujjak közötti bőrt támadják meg. Általában az izzadás vagy a fertőzés kialakulása a szoros lábfejre simuló cipő vagy zokni hosszú időn át történő viseléséből származik. Lábujjas zokni viselése nagymértékben csökkentheti az ilyen fertőzések kialakulásának kockázatát, figyelembe véve azt, hogy ezeknek a zokniknak nagyon magas a nedvszívó képességük.

 

8. Higiénia

Főképp az edző termekben, stúdiókban lehet fontos, hogy ügyeljünk a higiéniára vagy ha nem akarunk mezítláb mások által használt eszközöket használni, vagy csak a padlón járni akkor a Toesox egy nagyon jó megoldás lehet, miközben lábujjainak továbbra is szabadnak érezhetik magukat. Ezen felül ezek a zoknik felszívják a nedvességet, lehetővé téve, hogy a lábfejek kényelmesen lélegezhessenek, így a padlón hagyott izzadt lábnyomaink miatt sem kell aggódnunk.

 

 

A lábujjas zokniknak csak jótékony hatásairól tudunk. Az összes létező előnyét, amiről csak tudunk, felsoroltuk, de vajon mi lehet a hátránya, vagy van e egyáltalán? Egyetlen hátrányának csak azt tudnánk mondani, hogy kicsit több időbe telik fel és levenni, mint egy hagyományos zoknit. Megannyi előnye és kedvező hatása mellett ez az egy dolog teljesen eltörpül.

A Toesox tapadókorongos változata nálunk is kapható, ha ezek után felbuzdulva szeretnél te is beszerezni egy ilyen zoknit, akkor lejjebb görgetve vagy ide kattintva ezt megteheted.
 

Köszönjük, ha nálunk vásároltál, használd egészséggel!